18 Mayıs 2014 Pazar

Değiştik.
Hem kendimiz hem birbirimizi.
Uzun bir süredir , belki kısa bir süre ama uzun gibi gelen, garip ama güzel şeyler oluyor. Müzikle başlayan bir süre. Müzik gibi değişken , etkileyici hatta büyüleyici. Duyanların inanamadığı kadar şaşırtıcı. Ama duyuyorsun işte. Duydukların da çok şey anlatıyor. Farklı çok şey , aynı kapıya çıkan.
Kapı ilk açıldığında sanki 1408 kapısıydı. Sanki bir girdap almış götürüyor nereye sürüklediğini kendi bile bilmeden. Herkes şaşkın ne yapacağını bilmezken, belki biliyor da işine gelmezken , bir yıldız parladı. Derin , o kadar derin ki kendi bile bilmiyor derinliğini, sönük, parladığında ne kadar özel olduğunu hissettiğin bir yıldız.
Aynı yazımı yazarken ortaya çıkan ay gibi. Sarı , ilk başta belirsiz biraz sönük. Sonra beyaz ışık saçan tam tepede .Parladı , söndüğünde hiç ışık kalmadı. Müziğin sesi kısıldıkça kısıldı bir süre için. Darker darker... Breath in. Close your eyes. Exhale. Kararını verdin. Yıldız ufuktan parlamaya başladı derinliğine çekerek . Müzik yükselmeye başladı.
Değiştik.
Müzikle birlikte.
Her şey çok anlamlı . Nasıl anlamak istersen. Bazen yanlış bazen doğru değil. Hep doğru ya da hep yanlış. Nasıl anlarsan. Müzik gibi.
Ortak doğru ya da yanlışı anlayabildiğin zaman birlikte değişiyorsun.
Dedim ya duyanların inanmadığını. Öyle bir doğru. İnanmadıkları zaman daha güçlenen bir doğru. Bazen öznelerin bile inanamadığı doğru. Yaşadıkça güzelleşen zorlaşan bir doğru. Nefes alışının bile ortak olduğunu anlayabildiğin bir doğru. O kadar doğru ki aynı zamanda o kadar da ortak yanlış.
Sadece hissetmek güzel. Anlamadığın zaman güzel konuşmadığın zaman güzel. Zor olan güzel.
Değiştik.
Sanki hep varmış gibi değiştik.
Yıldız o kadar derin ki. Işığı da o kadar değişken. Ahtapot misali. Sadece beyninin sığabileceği kadar küçülebilen aynı zamanda da devasa olabilen. İçine dünyalar sığdırabilen derinlik. O derinlikte kaybolmak belki de en güzeli.
It's such a crazy crazy feeling.
Şu an çalan şarkı kadar derin , ilginç , değişken, vazgeçilmez , zor, ağır.
Şimdiyse , birlikte değişiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder